Η τελευταία δημιουργία της Mercedes-Maybach αποτελεί την ελίτ της κομψότητας.
Το μήκους 5,7 μέτρων διθέσιο, έχει εμφάνιση πού συνδυάζει ρετρό στοιχεία των δεκαετιών του '40 και του '50, αλλά και λεπτομέρειες που θυμίζουν το κατάστρωμα ενός superyacht.

 

Το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet αποτελεί φόρο τιμής στην αυτοκινητική «haute couture», των ξεχωριστών καμπριολέ, με πολλά μέρη του οποίου να είναι φτιαγμένα από ανθρώπινο χέρι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην παρουσίασή του, «συνδυάζει το κλασικό με την έξυπνη ομορφιά, τη συναισθηματική εμφάνιση με την τεχνολογία».

 

 

Στην καμπίνα, η 6 Cabriolet προφανώς και διαθέτει ένα πολυτελές εσωτερικό με επένδυση από επιχρισμένο λευκό δέρμα Nappa, ταμπλό με ρευστές γραμμές, χειριστήρια αφής και ψηφιακές οθόνες με παραδοσιακές, αναλογικές βελόνες. Η εξατομικευμένη οροφή με δυνατότητα αναδίπλωσης είναι με χρυσαφιά γαζιά.

 

 

Διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που αποδίδει 760 άλογα μέσω τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, τα οποια λειτουργούν ανεξάρτητα, ένα για κάθε τροχό, κάνοντας την 6 Cabriolet τετρακίνητη. H ενέργεια αποθηκεύεται σε μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου που είναι τοποθετημένη μέσα στο πάτωμα και δίνει αυτονομία περισσότερα από 500 km.